Pages

25 Ekim 2010 Pazartesi

kümbet pasta


Malzemeler;

Keki için;
•4 yumurta
•1 su bardağı un
•1 su bardağı şeker
•1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
•2 çorba kaşığı kakao 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Kreması için;
•3 çorba kaşığı margarin
•1 su bardağı un
•1 su bardağı toz şeker
•1 paket vanilya
•1lt. süt
1 çay bardağı kadar damla çikolata(kremayı hazırladıktan sonra içine karıştırılacak)
un, şeker ve sütü muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra sıcakken içine yağını atıp iyice çırpın ve soğumaya bırakın soğuduktan sonra mikserle 10,15 dakika kadar çırpın kıvamı çok daha güzel ve lezzetli oluyor.Damla çikolatalarımızı da ilave edip dolapta biraz sertleşmesi için bekletiyoruz.

Üzeri için:
•½ paket sade kremşanti
•½ paket kakaolu kremşanti
•İsterseniz kremşanti yerine çikolatalı sos kullanabilirsiniz
Yapılışı:
1.Bir kabın içerisine toz şekeri ve yumurtaları koyup mikserle beyaz köpük olana kadar çırpıyoruz.
2.Sıvıyağı a ilave ettikten sonra un,kabartmatozu,vanilya,kakaoyu başka bir yerde karıştırıp yumurtalı karışıma ilave edip karıştırıyoruz.
3.Yağladığımız kelepçeli kalıba karışımımızı koyup önceden ısıttığımız 175 C fırında pişiriyoruz.
4.Kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra ortadan ikiye kesiyoruz.
5.Derin bir kase içerisine kekimizin bir parçasını yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız kremamızı koyup kekimizin ikinci katını üzerini kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.
6.pastamızı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz ve servis yapacağımız zaman yuvarlak bir tabağa ters çevirip koyuyoruz.
7.Üzerini süslemek için kremşantilerimizi hazırlayıp krema sıkma torbası ile üzerine istediğimiz şekillerde sıkıp pastamızın her tarafını kaplıyoruz.Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder