Pages

26 Ekim 2010 Salı

erzurum








ERZURUM’UN YÖRESEL YEMEKLERİ, ERZURUM’A GİDİNCE NELER YENİR?


Su böreği, ekşili dolma, kesme çorbası, ayran aşı (yayla çorbası) çiriş, şalgam dolması, yumurta pilavı, kadayıf dolması Erzurum’un geleneksel mutfağını oluşturur.

ERZURUM’A NE İLE NASIL GİDİLİR?


Erzurum çevre illere ve ülkenin diğer bölgelerine kara,demir ve havayolu ulaşım ağıyla bağlıdır.


Karayolu: Otobüs Terminali il merkezindedir.


Otogar Tel : (442) 233 12 00



Demiryolu: Tren Garı il merkezindedir.


İstasyon Tel : (442) 218 19 16



Havayolu: İlin Ankara bağlantılı yurtiçi ve yurtdışı seferlerinin yapıldığı Erzurum havaalanı, şehre 10 km mesafededir.


Hava Limanı Tel : (442) 327 28 35

ERZURUM’A GİDİNCE NELER ALINIR?


Erzurum oltu taşı işçiliği ile çok meşhurdur. Oltu taşından yapılan tespihler, ağızlıklar, bilezik, gerdanlıklar, broş, küpe, saç tokası yörenin önemli hediyelik eşyalarıdır.

ERZURUM’A GİDİNCE NELER YAPILIR? YAPMADAN DÖNMEYİN!


Palandöken’de kayak yapmadan,


Çifte minareli Medreseyi,Yakutiye Medresesi’ni ve müzeleri görmeden


Yolunuz İspir’e düşerse rafting sporu yapmadan,


Yolunuz Tortum’dan geçerse Tortum Şelalesi’ni ve gölünü görmeden,


Cağ kebap, su böreği ,ayran çorbası ,kadayıf dolması yemeden


…Dönmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder