Pages

31 Ekim 2010 Pazar



isterseniz bu ölcü ile 2 kişilik de spagetti yapabilirsiniz
sayıya siz karar verin ölcüyede bu güzel icat


spagetti demişken tarif vermeden gecemedim


Malzemeler:
Spagetti İçin:
* Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik
Domates Sosu :
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kırmızı soğan, küp küp doğranmış
* 2 adet sarımsak, ince ince dilimlenmiş
* 1 adet, suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi
* Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber

Hazırlanması:
Spagetti
* Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
* Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin. Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün (sakın soğuk sudan geçirmeyin).
* Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın.
Domates Sosu :
* Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun, kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek.
* Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın.
* Tuzu ve biberi ekleyin.
* Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin. Bu yaklaşık 2 saat alacaktır.
* Yemek tabaklarına koyarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder